tirsdag 26. januar 2010

Mine kjøttkaker



Hjemmelagede kjøttkaker i brun saus er en middagsrett alle er glad i.
Dette er elgkjøttkaker, og jeg bruker kun
egg,
potetmel,
 salt og pepper
 i dem.
Noen ganger
løk og
evt paprika.
Det som er det beste er å steke dem på bakepapir i stekeovnen. Da blir det ingen stekos, og de er garantert gjennomstekte

Sausen denne dagen ble den lettvinte måten (altså posesaus), men tilsetter
brunost og creme fraiche i den, og da blir den nesten som hjemmelaget.

Ett tips på tampen er at jeg dampkoker potene og gulrøttene, på rist, og da smaker de bedre, og koker "aldri" i stykker.
.
Kan det bli enklere?


3 kommentarer:

  1. Hei, fin blogg du har.. ;D

    Har aldri tenkt på å steike kjøttkakene i ovnen, det må jo vere mykje raskare og det! Det skal eg prøve neste gong eg lager (blir ikkje så alt for ofte da:-)

    Hilsen Lillian

    SvarSlett
  2. Heisann,

    så nydelig dere har
    det her på Konvallhaugen!!!

    Takk for hyggelig kommentar
    på bloggen min, tematikken
    skaper jo en del debatt!!
    Negativ, anonym og lite
    konstruktiv kritikk bør
    prelle rett av, men må jo
    innrømme at det er litt
    ubehagelig, så setter stor pris
    på dere litt triveligere der ute!!!

    Goood tirsdagskveld!

    Mvh HC

    SvarSlett
  3. Tusen takk for kjempeflott oppskrift!
    Det der så helt nydelig ut!
    Kan tippe du hviler ut etter en fantastisk god middag ❥
    Ønsker deg en nydelig kveld og morgendag!
    Klem Lokki

    SvarSlett